Bli scout

Scouting är en rolig, mångsidig och nyttig hobby för barn. Scouting är små och stora äventyr som du kan uppleva med dina vänner. Verksamheten sker både ute och inne. Inom scouterna får du till exempel pyssla, spela, tillreda mat, göra utflykter i naturen, delta i läger, vandra och segla. En viktig del är gemenskapen där ingen blir lämnad utanför och tankesättet “learning by doing” som genomsyrar hela verksamheten. Det finns en plats för alla, du är välkommen som du är – också som vuxen. Scouting stöder barnets fostran och uppmuntrar till att utvecklas både som individ och som en del av en grupp. Vi lär oss vardags- och medborgarfärdigheter, problemlösning och ledarskap.

Bli scout, bli Simonit! Välkommen med i vår verksamhet. ❤️

Hur blir man Simonit?

Lättast är det att komma med då verksamheten börjar, den första onsdagen i september, då är det bara att dyka upp vid kårlokalen och tala med våra ledare. 
Om man vill komma med vid någon annan tidpunkt är det bra att först kontakta kårens ledare via sekreterare@stsimons.fi för att kolla om det finns utrymme i grupperna.

Vi ser gärna att nya barn första gången kommer med en vuxen och talar med någon ledare. Själva anmälan som medlem görs sedan via nätet, där både föräldrarnas och scoutens kontaktuppgifter.

 

Se också: